Cashflow játék


CASHFLOW® akcióba lendíti tudásodat

A CASHFLOW® játékot 1997-ben Robert és Kim Kiyosaki fejlesztette, hogy megtanítsák az embereknek, hogyan lendítsék akcióba a pénzügyi tudásukat.
Ez a szórakoztató, oktató társasjáték megtanítja az alap könyvelést, pénzügyeket és befektetést, úgy hogy lehetőséget ad arra, hogy igazi életbeli szimulált döntéseket hozhass igazi életbeli következményekkel.
Amint akcióba lendíted pénzügyi tudásodat a CASHFLOW® segítségével, olyan értékes tapasztalatra fogsz szert tenni, ami a gazdagok szabályainak megértéséhez vezet, és olyan bizalmat nyújt majd, amivel bátran teszel majd lépéseket a valós pénzügyi világban.

Fejezd be azt hogy azért élsz, hogy ne veszíts és kezdd el élni életed, hogy nyerj a CASHFLOW® segítségével.

Mit tanít meg a játék?

A pénzügyi műveltség szókincsét.

 

"Elsősorban olyanoknak készítettem ezt a játékot, akik cégtulajdonosokká vagy befektetőkké akarnak válni. - Akik meg akarnak gazdagodni. A készpénzáramlás irányítása alapvető jártasság mindenki számára, aki meg akar gazdagodni." - Robert Kiyosaki

A szavak a leghatásosabb eszközök, üzleti értelemben eszközök, mert a szavak befolyásolják az agyunkat, és az agyunk alakítja ki a valóságról alkotott képünket. Sok embernek az a baja, hogy felnő a szülői házban, elköltözik, és befejezi az iskolát anélkül, hogy megismerné a pénzzel kapcsolatos szókincset. Az eredmény: életre szóló anyagi gondok.

A pénz visszaadása

A játék része a nagyvonalúság, a jótékonyság is. A megszerzett pénz visszaadása. (A megkeresett pénz felhalmozása a pénz erejével való visszaélés!) A játék nemcsak arra tanítja meg az embereket, hogyan gazdagodjanak meg, hanem arra is, hogyan legyenek nagyvonalúak.

Jótékonysági négyzeteket helyeztem el a "gyorsító sávon"; a nagyon gazdagok befektetési sávján. - Robert Kiyosaki
Hol találhatók a játéktáblán a jótékonysági négyzetek, vagyis a visszaadás? A "gyorsító sáv" rózsaszínes árnyalatú kockáinak egy része: "Gyermekkönyvtár", "Rákkutató intézet", "A hit ajándéka" ...

A játékban két különböző sávban lehet haladni. A belső körön, melyet "mókuskeréknek" hívunk, illetve a külső, nem egészen ovális körön, ez az úgynevezett "gyorsító sáv"; ez az, ahol a gazdagok befektetnek.
A "gyorsító sávban" kétféle álom létezik. Az egyik a személyes élvezetekről szól, a másik arról, hogy jobb világot teremtsünk mások számára kivételesen nagyvonalunkkal.
Gazdag apám szerint a befektető egyik legfontosabb kontrollja, hogy a pénz nagy részét visszaadja a társadalomnak. Minél több pénzt keresett, annál többet adott.